Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu mere și mascarpone
Postat de: ctlina in DulciuriFrecati bine ouale cu zaharul. Adaugati treptat crema de mascarpone, laptele și uleiul continuand sa amestecati. Puneti faina amestecata cu praful de copt si omogenizati totul bine....Citeste continuarea
Sos alb pentru kebab
Postat de: ctlina in ClasiceSe amestecă toate ingredientele. Gustati pentru a verifica condimentele. Sosul este gata ! Bun ca garnitiura pentru kebab, lipie, lepinja sau paine bosniaca- reteta aici ...Citeste continuarea
Paine lipie bosniaca - Lepinja / Somun
Postat de: ctlina in PiinePregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, lingurita de zahar si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si...Citeste continuarea
Tarta cu fructe de toamna
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana...Citeste continuarea
Reteta de cornuri de post...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPreparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao Mai intai facem siropul : Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul...Citeste continuarea
Hot Chocolate
Postat de: Meea in BauturiCiocolata o rupeti bucati si o puneti in blender pentru a o transforma intr-o pudra. Adaugati apoi si cacaua,amidonul,zaharul pudra si omogenizati-le pe toate! Intr-o cratita...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu quinoa si somon...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriQuinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca...Citeste continuarea
Salată de paste cu somon afumat...
Postat de: ela2015 in SalatePentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carnat
Postat de: mihaelar63 in CiorbeMorcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia si prazul se curata , se spala si se toaca/taie sub forma preferata . Carnatul se taie rondele si se...Citeste continuarea
Piept de pui cu tortelloni in sos alb
Postat de: merisor67 in PuiPieptul de pui il taiem in fasii lungi pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de...Citeste continuarea
Ciocolata raw
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganAlunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit....Citeste continuarea
Mini baghete umplute
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriTaiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si aluat razuit
Postat de: deyutzky in PrajituriAluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine...Citeste continuarea
Placinta cu mere si gem de gutui
Postat de: RuxyRux in DulciuriMai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat si am curatat pulpele de pui si cartofii, apoi le-am dat cu condimente Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am asezat pulpele si cartofii, am mai presarat...Citeste continuarea
Cozonac de post cu rahat si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postFaina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta...Citeste continuarea
Prajitura cu mere de post
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt. Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt...Citeste continuarea
Salam de biscuiti, delicios si in...
Postat de: ralu_ca in PrajituriIata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici. Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie...Citeste continuarea
Choux a la creme cu dulceata de zmeura
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...Citeste continuarea
Reteta clatite gustoase de post cu...
Postat de: deyutzky in DulciuriPreparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma...Citeste continuarea
Mancare de post- tocanita de soia...
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postIntr-o oala se pun 2 l de apa la fiert. Cand apa fierbe se adauga soia si sare sau vegeta. Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga ceapa...Citeste continuarea
Ostropel de pui la oala de lut
Postat de: Constelatialeu in PuiPentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va...Citeste continuarea
Pandispan cu pere, budinca de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPerele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea
Pui prajit by Jamie Oliver
Postat de: andaoana in PuiIntr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa...Citeste continuarea
Chec cu pere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPere: Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga...Citeste continuarea
Reteta de tocanita de pipote si...
Postat de: gicuta69 in PuiCum se prepara Reteta de tocanita de pipote si inimi, o mancare gustoasa si economica Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care...Citeste continuarea
Covrigi de casa
Postat de: RoXx in DulciuriApa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca...Citeste continuarea
Biscuiti cu unt si dulceata
Postat de: maisondenisse in DulciuriUntul taiat bucatele se mixeaza cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Se adauga sarea, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un...Citeste continuarea
Risotto cremos cu sofran si baby...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute....Citeste continuarea
Tort cu fructe, frisca si mascarpone
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, se scot cu 2-3 ore dinainte de a face blatul. Untul moale, se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine spumos. Se adauga cate...Citeste continuarea
Amandina - prajitura copilariei
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....Citeste continuarea
Cheesecake cu citrice
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora. Gelatina am...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca zapada
Postat de: licurici_lra in PrajituriAm inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am...Citeste continuarea
Tort Doboș - tortul copilăriei mele
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiModul de preparare al foilor: Am separat albușurile pe care le-am bătut spumă împreună cu praful de sare. Am adăugat treptat zahărul și am mixat până când...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de zmeura
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...Citeste continuarea
Rulouri cu ciocolata si alune
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPunem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie...Citeste continuarea
PRĂJITURA DOBOȘ
Postat de: panacris in DulciuriFoile: Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,...Citeste continuarea
Savarine din pesmet cu dulceata de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...Citeste continuarea
Supa de praz cu radacinoase
Postat de: Valclaudia in SupeCuratam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le...Citeste continuarea
Strudel cu pere si ciocolata
Postat de: nadea68 in DulciuriAluatul de foietaj il intindem pe masa de lucru.presaram biscuiti. Perele le spalam, taiem in doua, curatam de samburi si le taiem bucatele nu prea mari.Luam o tigaie, punem pe foc.Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero
Postat de: RuxyRux in DulciuriPunem bomboanele la congelator. Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim,...Citeste continuarea
TOCHITURĂ DE PORC
Postat de: panacris in PorcÎntr-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se...Citeste continuarea
Chec cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriMere: Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca....Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in...Citeste continuarea
BRIOSE DE FIDEA CU BRANZA
Postat de: amalia01 in PastePregatesti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Le strecori si le pui intr-un bol. Adaugi pipeptul de pui, apoi smantana si crema de branza si dregi de sare si piper. Asezi hartiile...Citeste continuarea
Carne de oaie cu legume la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in OaieSpalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari. Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite. Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de...Citeste continuarea
Vol-au-vent cu pui și ciuperci
Postat de: ctlina in PuiPuneti foile de foietaj una peste alta. Foaia groasa obtinuta o intindeti un pic cu un rulou. Cu un cerc de metal de 8 cm taiati discurile (16 discuri pentru 8 vol-au-vent). Faceti gauri in...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema de post
Postat de: gicuta69 in DulciuriBlat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...Citeste continuarea
Pui (imparat) impanat
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de...Citeste continuarea