A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu mere și mascarpone

Postat de: ctlina in Dulciuri

Frecati bine ouale cu zaharul. Adaugati treptat crema de mascarpone, laptele și uleiul continuand sa amestecati. Puneti faina amestecata cu praful de copt si omogenizati totul bine....Citeste continuarea

Sos alb pentru kebab

Postat de: ctlina in Clasice

Se amestecă toate ingredientele. Gustati pentru a verifica condimentele. Sosul este gata ! Bun ca garnitiura pentru kebab, lipie, lepinja sau paine bosniaca- reteta aici  ...Citeste continuarea

Paine lipie bosniaca - Lepinja / Somun

Postat de: ctlina in Piine

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, lingurita de zahar si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si...Citeste continuarea

Tarta cu fructe de toamna

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana...Citeste continuarea

Reteta de cornuri de post...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Preparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao Mai intai facem  siropul : Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul...Citeste continuarea

Hot Chocolate

Postat de: Meea in Bauturi

  Ciocolata o rupeti bucati si o puneti in blender pentru a o transforma intr-o pudra. Adaugati apoi si cacaua,amidonul,zaharul pudra si omogenizati-le pe toate!   Intr-o cratita...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu quinoa si somon...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Quinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca...Citeste continuarea

Salată de paste cu somon afumat...

Postat de: ela2015 in Salate

Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carnat

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Morcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia  si prazul  se curata , se spala si se toaca/taie  sub  forma preferata . Carnatul se taie rondele si se...Citeste continuarea

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Postat de: merisor67 in Pui

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de...Citeste continuarea

Ciocolata raw

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Alunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit....Citeste continuarea

Mini baghete umplute

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de: deyutzky in Prajituri

Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine...Citeste continuarea

Placinta cu mere si gem de gutui

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Postat de: licurici_lra in Pui

Am spalat si am curatat pulpele de pui si cartofii, apoi le-am dat cu condimente Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am asezat pulpele si cartofii, am mai presarat...Citeste continuarea

Cozonac de post cu rahat si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta...Citeste continuarea

Prajitura cu mere de post

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt. Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt...Citeste continuarea

Salam de biscuiti, delicios si in...

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici. Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc...Citeste continuarea

Negresa de post

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie...Citeste continuarea

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...Citeste continuarea

Reteta clatite gustoase de post cu...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Preparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma...Citeste continuarea

Mancare de post- tocanita de soia...

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Intr-o oala se pun 2 l de apa la fiert. Cand apa fierbe se adauga soia si sare sau vegeta. Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga ceapa...Citeste continuarea

Ostropel de pui la oala de lut

Postat de: Constelatialeu in Pui

Pentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va...Citeste continuarea

Pandispan cu pere, budinca de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea

Pui prajit by Jamie Oliver

Postat de: andaoana in Pui

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa...Citeste continuarea

Chec cu pere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pere: Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga...Citeste continuarea

Reteta de tocanita de pipote si...

Postat de: gicuta69 in Pui

Cum se prepara Reteta de tocanita de pipote si inimi, o mancare gustoasa si economica Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care...Citeste continuarea

Covrigi de casa

Postat de: RoXx in Dulciuri

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt si dulceata

Postat de: maisondenisse in Dulciuri

   Untul taiat bucatele se mixeaza cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Se adauga sarea, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un...Citeste continuarea

Risotto cremos cu sofran si baby...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute....Citeste continuarea

Tort cu fructe, frisca si mascarpone

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, se scot cu 2-3 ore dinainte de a face blatul. Untul moale, se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine spumos. Se adauga cate...Citeste continuarea

Amandina - prajitura copilariei

Postat de: deyutzky in Prajituri

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....Citeste continuarea

Cheesecake cu citrice

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora. Gelatina am...Citeste continuarea

Prajitura Alba ca zapada

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am...Citeste continuarea

Tort Doboș - tortul copilăriei mele

Postat de: CulinaryRainbow in Torturi

Modul de preparare al foilor:    Am separat albușurile pe care le-am bătut spumă împreună cu praful de sare. Am adăugat treptat zahărul și am mixat până când...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...Citeste continuarea

Rulouri cu ciocolata si alune

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie...Citeste continuarea

PRĂJITURA DOBOȘ

Postat de: panacris in Dulciuri

Foile:  Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,...Citeste continuarea

Savarine din pesmet cu dulceata de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...Citeste continuarea

Supa de praz cu radacinoase

Postat de: Valclaudia in Supe

Curatam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le...Citeste continuarea

Strudel cu pere si ciocolata

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Aluatul de foietaj il intindem pe masa de lucru.presaram biscuiti. Perele le spalam, taiem in doua, curatam de samburi si le taiem bucatele nu prea mari.Luam o tigaie, punem pe foc.Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Punem bomboanele la congelator. Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim,...Citeste continuarea

TOCHITURĂ DE PORC

Postat de: panacris in Porc

Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se...Citeste continuarea

Chec cu mere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Mere: Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca....Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

            Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in...Citeste continuarea

BRIOSE DE FIDEA CU BRANZA

Postat de: amalia01 in Paste

Pregatesti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Le strecori si le pui intr-un bol. Adaugi pipeptul de pui, apoi smantana si crema de branza si dregi de sare si piper. Asezi hartiile...Citeste continuarea

Carne de oaie cu legume la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Oaie

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari. Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite. Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de...Citeste continuarea

Vol-au-vent cu pui și ciuperci

Postat de: ctlina in Pui

Puneti foile de foietaj una peste alta. Foaia groasa obtinuta o intindeti un pic cu un rulou. Cu un cerc de metal de 8 cm taiati discurile (16 discuri pentru 8 vol-au-vent). Faceti gauri in...Citeste continuarea

Desert prajitura Boema de post

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...Citeste continuarea

Pui (imparat) impanat

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]