Sunt mare iubitoare de biscuiti si fursecuri dar cred ca stiti deja :), asa ca de cand am vazut acesti biscuiti pe pagina Laurei am stiu ca am sa ii fac si eu.
Sa ii faceti si voi si putei jongla si cu ingredientele, adica sa adaugati portocala in loc de lamaie, un pic de nuca sau migdale in aluat.
Mixam intr-un bol untul moale impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat coaja si sucul de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat cam trei sferturi din faina, lasam deoparte mixerul si framantam cu mana pana incorporam toata faina.
Pe o plansa tapetata cu faina intindem aluatul in foaia de aprox 1.5 cm. Trebuie sa fie destul de groasa pentru ca urmeaza sa fie stampilata. Daca nu folositi stampile ci doar forme diverse puteti intinde foaia mai subtire.
Formele decupate au primit cate o stampila si sunt gata de varat la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 13 minute.
Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca complet.
Cele doua umpluturi le pregatim pe rand in doua boluri diferite. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi si avem gata umplutura.
Asamblam cate doi biscuiti umplandu-i cu cremele de ciocolata (unele cu ciocolata alba altele cu ciocolata cu lapte sau cum doriti).
Biscuitii ii pastram in cutie metalica.