Biscuiti cu mac si lamaie

de T I M E A in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 3594 vizualizari

 

Sunt mare iubitoare de biscuiti si fursecuri dar cred ca stiti deja :), asa ca de cand am vazut acesti biscuiti pe pagina Laurei am stiu ca am sa ii fac si eu.
Sa ii faceti si voi si putei jongla si cu ingredientele, adica sa adaugati portocala in loc de lamaie, un pic de nuca sau migdale in aluat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 4 linguri indulcitor Green Sugar ( in reteta Laurei o sa vedeti 80 gr zahar pudra la portia cu 125 gr unt)
  • un praf de sare
  • 4 linguri mac
  • 1 plic praf de copt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • aprox 450 gr faina + 50 gr pentru intins foile
  • Umplutura 1:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura frisca lichida
  • Umplutura 2:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si lamaie:

Mixam intr-un bol untul moale impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat coaja si sucul de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat cam trei sferturi din faina, lasam deoparte mixerul si framantam cu mana pana incorporam toata faina.

Pe o plansa tapetata cu faina intindem aluatul in foaia de aprox 1.5 cm. Trebuie sa fie destul de groasa pentru ca urmeaza sa fie stampilata. Daca nu folositi stampile ci doar forme diverse puteti intinde foaia mai subtire.

Formele decupate au primit cate o stampila si sunt gata de varat la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 13 minute.

Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca complet.

Cele doua umpluturi le pregatim pe rand in doua boluri diferite. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi si avem gata umplutura.

Asamblam cate doi biscuiti umplandu-i cu cremele de ciocolata (unele cu ciocolata alba altele cu ciocolata cu lapte sau cum doriti).

Biscuitii ii pastram in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

T I M E A 1

15.12.2015, 21:39

multumesc

simona72 1

16.12.2015, 09:25

Imi plac tare mult!! am facut ceva biscuiti, am pus stampila si dupa coacere deabia s-a vazut...nu stiu unde am gresit

T I M E A 1

17.12.2015, 21:46

Simona nici la mine nu se vede asa fain ca la cele ale Laurei dar nu consider ca am gresit cu ceva poate are stampila mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres