Imi plac madlenele, imi plac in general fursecurile, dar nu fac prea des, pentru ca sunt mai migaloase.
Am ales sa fac de data aceasta niste madlene cu visine din dulceata si daca tot am pus visine, am zis ca s-ar asorta la ele si niste nuca.
Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.
Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.
Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.
Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 de minute, pentru a lasa bicarbonatul si praful de copt sa se dizolve, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene.
Asezam la fiecare madlena in parte si cate o visina si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
Sa va fie de folos!
1
Bicarbonatul este optional, eu pun pentru ca imi place textura pe care o da preparatelor, insa nu exagerez cu cantitatea.