Mancare de post
Pentru pilaf:
Pentru salata:
Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.
Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic.
Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie.
Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam dovlecelul peste ceapa calita, bobitele de mustar,legumele desidratate, piper si sare dupa gust si calim alte 10 minute.
Adaugam orezul, punem 1 cana de apa plata, lasam sa scada apa, apoi o adaugam si pe a doua.
In tot acest timp amestecam des in pilaf sa nu se prinda de cratita.
Punem si ultima cana cu apal plata, reducem la minim focul, lasam pana se umfla orezul , apoi oprim focul, presaram verdeata si acoperim cratita cu un capac.
Pentru salata spalam varza, o tocam marunt.
O punem intr-un castron, adaugam doua linguri ulei de masline, sare de Himalaya dupa gust, 1 lingurita zahar brun, otet aromatizat cu capsuni, marar verde si amestecam.
La servire presaram peste salata si peste pilaf seminte de susan si patrunjel uscat.
Pofta buna!