Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot

de diaconta in Slow Cooker, 13 Dec 2015 | 4586 vizualizari

 

Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la slow cooker Crock-Pot, aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune.
Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare.
Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare.
Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock-Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire.
Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii.
Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock-Pot este o îndeletnicire de week-end.
Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la slow cooker.
Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 felii groase rasol de mânzat cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • O ţelina mica
  • 2 buc ceapa uscata
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 200 ml rosii pasate
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper rosu
  • Boia dulce
  • nucsoara
  • Foi de dafin
  • 2 linguri faina
  • Ulei
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot:

Am condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore.

Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti.

L-am scos din tigaie si l-am acoperit sa stea cald.

In aceeasi tigaie,am pus ceapa tocata marunt si usturoiul,zarzavatul curatat si taiat,sare si piper.

Dupa ce zarzavatul s-a înmuiat am adaugat boiaua,vinul si  apa.

Am lasat sa dea câteva clocote.

Intre timp am pregatit slow cooker-ul Crock-Pot.

L-am conectat la sursa de curent,apoi am pus legumele din tigaie la baza oalei iar deasupra feliile de carne.

La baza oalei, în lichid,legumele se vor gati mai încet decât carnea,vor avea exact textura potrivita la final.

Am mai pus putin piper,ardeiul iute ,foile de dafin si nucsoara.

Am pus capacul oalei,am reglat pe pozitia High si am lasat sa-si faca treaba.

Dupa 2 ore jumatate, am adaugat si rosiile pasate.

Mare atentie, aburul lasat poate fi foarte fierbinte.

Gustati si daca este nevoie mai condimentati.

Am pus iarasi capacul si am mai lasat înca 2 ore.

Dupa acest timp,deci 4 ore si jumatate în total,am verificat,carnea se desprindea foarte frumos de pe os si legumele erau facute si ele.

Din acest moment,puteti sa treceti pe pozitia de pastrare la cald daca nu serviti imediat.

Vasul de ceramica va pastra si el înca mâncarea calda chiar daca alegeti sa opriti aparatul.

Am oprit,am deconectat aparatul de la retea .

Noi am servit cu garnitura de orez si muraturi.

Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

15.12.2015, 09:43

un adevarat rasfat Dia , atat de buna este carnea de via facuta la oala asta

Merisor 1

18.12.2015, 20:52

Cat de bun ti-a iesit!

mihaelar63 1

11.01.2016, 15:05

Ce fain ii Nu am folosit nucsoara la carnita . Trebuie sa testez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot