Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot

de diaconta in Slow Cooker, 13 Dec 2015 | 4430 vizualizari

 

Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la slow cooker Crock-Pot, aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune.
Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare.
Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare.
Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock-Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire.
Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii.
Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock-Pot este o îndeletnicire de week-end.
Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la slow cooker.
Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 felii groase rasol de mânzat cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • O ţelina mica
  • 2 buc ceapa uscata
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 200 ml rosii pasate
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper rosu
  • Boia dulce
  • nucsoara
  • Foi de dafin
  • 2 linguri faina
  • Ulei
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot:

Am condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore.

Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti.

L-am scos din tigaie si l-am acoperit sa stea cald.

In aceeasi tigaie,am pus ceapa tocata marunt si usturoiul,zarzavatul curatat si taiat,sare si piper.

Dupa ce zarzavatul s-a înmuiat am adaugat boiaua,vinul si  apa.

Am lasat sa dea câteva clocote.

Intre timp am pregatit slow cooker-ul Crock-Pot.

L-am conectat la sursa de curent,apoi am pus legumele din tigaie la baza oalei iar deasupra feliile de carne.

La baza oalei, în lichid,legumele se vor gati mai încet decât carnea,vor avea exact textura potrivita la final.

Am mai pus putin piper,ardeiul iute ,foile de dafin si nucsoara.

Am pus capacul oalei,am reglat pe pozitia High si am lasat sa-si faca treaba.

Dupa 2 ore jumatate, am adaugat si rosiile pasate.

Mare atentie, aburul lasat poate fi foarte fierbinte.

Gustati si daca este nevoie mai condimentati.

Am pus iarasi capacul si am mai lasat înca 2 ore.

Dupa acest timp,deci 4 ore si jumatate în total,am verificat,carnea se desprindea foarte frumos de pe os si legumele erau facute si ele.

Din acest moment,puteti sa treceti pe pozitia de pastrare la cald daca nu serviti imediat.

Vasul de ceramica va pastra si el înca mâncarea calda chiar daca alegeti sa opriti aparatul.

Am oprit,am deconectat aparatul de la retea .

Noi am servit cu garnitura de orez si muraturi.

Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

15.12.2015, 09:43

un adevarat rasfat Dia , atat de buna este carnea de via facuta la oala asta

Merisor 1

18.12.2015, 20:52

Cat de bun ti-a iesit!

mihaelar63 1

11.01.2016, 15:05

Ce fain ii Nu am folosit nucsoara la carnita . Trebuie sa testez

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu verdeturi si usturoi, gatite la slow cooker Crock Pot