Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri.
Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya.
Preincalzim cuptorul la 200 grde.
Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti.
Peste cartofi presaram piper macinat,telemea rasa,patrunjel verde tocat.
Batem cele 5 oua cu 2 linguri de smantana fermentata, apoi turnam amestecul peste toata suprafata ingredientelor care se afla deja in tava.
Punem si restul cartofilor, ii nivelam sa obtinem un strat uniform, apoi presaram putin patrunjel verde si cascavalul ras.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si o mai tinem la cuptor apoi pentru cel mult 10 minute, timp in care crusta devine aurie.
Portionam si servim.
Pofta buna!