Cand vine iarna nimic nu poate fii mai bun decat muraturile pe masa atunci cand ai o mancare calda .
Spalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati.Butoiul dupa ce l-am spalat incepem sa punem ingredientele in el.
Mai intai vom pune pe fundul butoiului frunzele de telina ,hrean taiat si mararul uscat.Incepem sa punem amestecat restul ingredientelor pana se umple butoiul.Intr-un castron punem cate o lingura si jumatate (cu varf) de sare grunjoasa la fiecare litru de apa si otet dupa gust.Amestecam pana se topeste sarea si apoi turnam saramura in butoi.Toate ingredientele trebuie sa fie acoperite de saramura.
Butoiul se inchide ermetic cu capac si se pune la rece unde aveti loc,in pivnita,camara,balcon.
1
Puteti adauga seminte de mustar,foi de dafin,ardei iute.
2
Asigurati-va de la inceput ca aveti destula saramura.
3
Daca adaugati varza rosie aceasta va nuanta si restu legumelor,precum si culoarea saramurii.
4
daca adaugati otet rosu,muraturile vor iesii roz.