Bulete:
Sosul de spanac:
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine.
Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua.
Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat.
Amestecam sa se omogenizeze compozitia.
Punem uleiul la incins intr-o craticioara mica in diametru ca nivelul uleiului sa fie destul de ridicat pentru a putea forma baia de ulei necesara prajirii buletelor in conditii optime.
Formam cu mana bilute de marimea dorita si le prajim la foc iute in baie de ulei.
Cand sunt rumene le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.
Pentru sosul de spanac curatam usturoiul, il tocam si il calim 1 minut in 2 linguri ulei de masine.
Adaugam spanacul din cutie, punem 200 ml lapte peste spanac, lasam sa clocoteasca.
Diluam 2 linguri cu varf de amidon alimentar in 50 ml lapte, apoi il incorporam in spanacul din cratita.
Amestecam in continuu pana se formeaza sosul si obtine consistenta dorita, asezonam cu sare si piper dupa gust si servim.
Pofta buna!