Tort de biscuiti, de post

de Merisor in Torturi, 15 Dec 2015 | 14605 vizualizari

 

Salamul de biscuiti, sau tortul de biscuiti iese foarte bun si de post, asa ca nu am ezitat si pe loc l-am preparat. :)

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat multicolor
  • 50 g stafide aurii
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti, de post:

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.

Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine.

Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, in functie de cat de dulce dorim tortul, dar trebuie avut in vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci.

Desfacem cacaua in putina apa rece, apoi adaugam si restul de apa trecuta la ingrediente si turnam acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.

Amestecam energic, dar cu mare grija sa nu ne arda vaporii degajati, apoi lasam siropul la foc incet pana cand se topeste zaharul care se solidifica la contactul cu apa.

Ridicam siropul de pe foc, adaugam in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il turnam fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul.

Tapetam o forma de chec cu folie, intindem compozitia in ea si o presam bine.

Dam forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem rasturna tortul pe platou si il putem orna cu nuca de cocos sau cacao.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti