Nelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....
Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o parte din condimente sa amestecam, gustam si eventual mai adaugam ce mai trebuie, cat sa fie un echilibru intre condimente, nici sa-ti ia gura foc dar nici sa fie ''lesinati'' ca pentru bolnavi.Dupa ce am potrivit gustul, adaugam apa si framantam bine, lasam 20 min sa se odihneasca. Pregatim masina pentru carnati, punem matul de carnat pe tulumba si apoi incepem sa umplem matul cu amestecul de carne. Avem grija sa nu-i facem prea indesati sa nu plezneasca si sa nu ramana aer intre carne. Dupa ce am terminat de facut toata carnea, lasam carnati la vant pana a doua zi, cand ii transferam in afumatoare si dam un prim fum de vreo 2-3 ore, apoi lasam peste noapte si mai dam un fum a doua zi, tot pret de vreo 2-3 ore. Cam asta-i toata filozofia, apoi putem sa-i mancam cu pofta sau fara pofta, dupa caz....Sa aveti pofta, zic eu, au iesit deliciosi, olecuta iuti cat sa-ti gadile papilele...