Carnati de casa afumati

de Constelatialeu in Porc, 15 Dec 2015 | 19212 vizualizari

 

Nelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg carne de porc tocata ( amestec carne macra cu slanina)
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia iute
  • ardei rosu iute, uscat si taiat marunt
  • usturoi
  • cimbru
  • 1l apa
  • mate de porc
  • Si-o afumatoare buna ( a mea are cam 80 de ani )
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa afumati:

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o parte din condimente sa amestecam, gustam si eventual mai adaugam ce mai trebuie, cat sa fie un echilibru intre condimente, nici sa-ti ia gura foc dar nici sa fie ''lesinati'' ca pentru bolnavi.Dupa ce am potrivit gustul, adaugam apa si framantam bine, lasam 20 min sa se odihneasca. Pregatim masina pentru carnati, punem matul de carnat pe tulumba si apoi incepem sa umplem matul cu amestecul de carne. Avem grija sa nu-i facem prea indesati sa nu plezneasca si sa nu ramana aer intre carne. Dupa ce am terminat de facut toata carnea, lasam carnati la vant pana a doua zi, cand ii transferam in afumatoare si dam un prim fum de vreo 2-3 ore, apoi lasam peste noapte si mai dam un fum a doua zi, tot pret de vreo 2-3 ore. Cam asta-i toata filozofia, apoi putem sa-i mancam cu pofta sau fara pofta, dupa caz....Sa aveti pofta, zic eu, au iesit deliciosi, olecuta iuti cat sa-ti gadile papilele...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Constelatialeu 1

16.12.2015, 17:03

Die, cred ca mai fac o tura, ca nu stiu cum de dispar asa repede....

Xandrinne 1

14.12.2016, 06:43

Geanina87 1

18.12.2019, 15:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]