Prajitura cu bezea, cafea si nuci

de CameliaR in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 5626 vizualizari

 

Aceasta prajitura este dulce, foarte dulce. Gustul de cafea, nuca impreuna cu bezeaua si blatul aromat nu are cum sa nu te tenteze. Are un gust divin, dar trebuie consumata cu moderatie. Eu as manca in fiecare zi, dar ma abtin pentru ca tin la silueta. :) ''Pentru Mos Craciun ''.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • BEZEA:
  • 6 albusuri
  • 15 linguri zahar
  • 2 lingurite de ness
  • PENTRU ORNAT:
  • nuci sfaramate usor si ness
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea, cafea si nuci:

BLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile, faina si esenta de vanilie). Punem compozitia in tava, si lasam la 170 grade C pana trece testul scobitorii.

CREMA: Punem cele 6 galbenusuri si zaharul la bain-marie si amestecam continuu pana se face ca o smantana (aproximativ 15 minute). Luam compozitia de pe foc si o punem pe un vas cu apa rece. Adaugam esenta de vanilie cand se raceste. Punem untul intr-un bol si il mixam putin pana se omogenizeaza. Incorporam crema in unt, putin cate putin, iar apoi amestecam pana se omogenizeaza. 

BEZEA: Batem cele 6 albusuri pana se ridica. Punem zaharul treptat, si amestecam pana cand bezeaua sta pe mixer. Adaugam cele 2 lingurite de ness. Omogenizam bine.

Peste blat nivelam bine stratul de crema, adaugam bezeaua si intindem uniform iar apoi presaram deasupra prajiturei ness si nuci usor sfaramate. Lasam la frigider 2-3 ore dupa care putem gusta aceasta prajitura dulce, dulce de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea, cafea si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere