Am facut doar cateva sarmalute,imi era pofta,si le-am vrut mai "light" nu de alta da tin la silueta mea=)))) au iesit super bune
Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele.
Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.
Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste putina varza tocata marunt.
Intre sarmale se pun cuburi si felii de kaizer.
Se stropesc cu ulei de masline si se pune un pahar de apa,se acopera cu capac si se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Se scot se pune bulionul subtiat cu apa,si intoarcem sarmalele pe partea cealalata,completam cu apa daca este nevoie si mai lasam inca 1 ora la cuptor.
Testam daca este gata varza,daca nu se mai lasa la cuptor pana aceasta se inmoaie.
Se servesc calde cu mamaliguta si smantana