Am făcut o fasole bătută. După fierbere am scurs zeama într-un castron cu găndul să mai subțiez dacă este nevoie. Am bătut bine fasolea(așa se întâmplă când nu ești cuminte:))))) . Am luat o lingură de fasole bătută și am pus-o peste zeamă. A iesit o supă cremă delicioasă. O să ziceți ce poate fi delicios la o supă cremă de fasole! Încercați și ve-ți afla!
Fasolea se spală si se lasă la înmuiat .
Se scurge apa, se pune altasi se dă la fiert.
După 2-3 clocote se scurge și această apă.
Se pune la fiert în a doua apă, punându-se și rădăcinoasele.
Fierbe fasolea până se sfarmă.
Scurge zeama într-un castron.
Fasolea rămasă o mixezi adăugându-i uleiul.
Ia o lingură din fasole mixată și amestecă împreună cu zeama din castron.
Servește cu crutoane.
1
am lasat-o la înmuiat de seara până dimineața.