Pentru Mos Craciun am facut aproape 100 de pachetele cu gutui si mere...stiti voi, din seria fructe care se srica si e pacat sa le arunc.
Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita de pudra de ghimbir, se amesteca si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge masa de lucru cu ulei, se imparte aluatul in 4 si se intind foile pe rand, cu ajutorul sucitorului. Fiecare foaie se taie de-a lungul pe jumatate, iar pe marginea taiata se pune piureul de fructe. Se ruleaza fiecare jumatate de foaie, apoi se taie in felii late de 1-2 cm. Se procedeaza asa pana cand se termina tot aluatul. "Pachetelele" se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce se racoresc putin, se pot pudra cu zahar.