Prajitura cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 15 Dec 2015 | 6205 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))
M-am inspirat de la diaconta. Este un fel de prajitura turnata, numai ca are blat de cacao.
Si poate ca ar fi fost si mai buna daca s-ar fi desarat branza in totalitate. Deci, a iesit o prajitura dulce - sarata - acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 6 oua;
  • 180 g zahar;
  • 150 ml ulei;
  • 150 ml lapte;
  • 150 g smantana;
  • 3 linguri cacao;
  • 400 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g);
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.
  • Umplutura:
  • un kg de branza de vaca, desarata;
  • un ou;
  • 250 g zahar;
  • o lingura smantana;
  • esenta de vanilie;
  • un plic de praf de budinca de vanilie;
  • 300 g zmeura din compot.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, apoi se incorporeaza uleiul, smantana si cacaoa. Dupa aceea, se pun alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor circa 15 minute (cat sa se inchege).

Se pregateste umplutura: branza desarata se da pe razatoarea mare, se amesteca cu oul, zaharul, smantana si esenta de vanilie, apoi cu praful de budinca.

Se scoate tava din cuptor si deasupra foii se pun crema de branza si zmeura. Apoi se toarna compozitia ramasa si se distribuie pe toata suprafata. Se introduce din nou tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise