Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftele de cartofi si varza de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe curata, taie si fierb cartofii in apa sarata, 15-20 de minute. Intre timp, se toaca varza cat mai fin. Se scurg cartofii si se transforma in piure. Se adauga intr-o tigaie si...Citeste continuarea
Budinca de ovaz cu cocos
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea si se amesteca. Se...Citeste continuarea
Waffa la tigaia grill cu carne de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe dau ceapa, morcovul si varza pe razatoarea mare. Se toaca menta si chiliul si se adauga peste legume. Se stropeste totul cu ulei de masline si otet. Se adauga sare si piper si se...Citeste continuarea
Burger de miel cu ou prajit si Aioli
Postat de: Satisfyyourcravings in OaieSe amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele. Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu branza si stafide
Postat de: Criss in PrajituriPentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se...Citeste continuarea
Peste cu pasta harissa
Postat de: ianculubita in PesteIntr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa...Citeste continuarea
Urzici cu sos alb si ou
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeUrzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem. Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le...Citeste continuarea
Burger de post
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPrepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc...Citeste continuarea
Tort Floarea Soarelui cu crema de...
Postat de: deyutzky in DulciuriIncepem cu crema: Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o...Citeste continuarea
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPentru blat: Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se...Citeste continuarea
Desert cu mascarpone, ciocolata,...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron inalt, special pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron...Citeste continuarea
Spirale cu nuca de cocos si portocale
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un vas se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se face o adancitura in mijloc. Se pune 1 lgt Green Sugar, se zdrobeste drojdia si se toarna putin lapte caldut. Se lasa in...Citeste continuarea
Rulada de porc cu ciuperci
Postat de: eumimi in PorcCarnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postFasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si...Citeste continuarea
Iepure cu vin rosu si rozmarin
Postat de: cristeena20 in IepureIepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu....Citeste continuarea
Orez prajit in stil coreean
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia. Se prajesc semintele de...Citeste continuarea
Salata cu guacamole si oua
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe indeparteaza coaja si samburele avocadoului si se paseaza folosind o furculita. Se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sucul de lime, sare si piper. Se aseaza frunzele de...Citeste continuarea
Budinca de ovaz cu Chai, miere si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea, mixul pentru Chai si...Citeste continuarea
Salata Koh Samui (Salata...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei. Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si...Citeste continuarea
Piure de legume prajit, cu carnati...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se scurg si se lasa putin la racit. Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea
Pho vegerarian (Supa Vietnameza)
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe taie ghimbirul si ceapa logitudinal in 2. Se coc direct pe flacara de la aragaz pana devin maronii. Se adauga intr-o oala, impreuna cu condimentele, sare si apa fierbinte. Se lasa sa...Citeste continuarea
Taco cu somon si iaurt mentolat
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper. Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu fistic si sos de...
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeCartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece. Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in...Citeste continuarea
Rosti cu mazare, sparanghel si oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute. Se amesteca...Citeste continuarea
Dovlecei de post cu verdeturi si...
Postat de: simona72 in Mancaruri de postSpalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de branza si...
Postat de: AndrutzaP in PrajituriBlatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine....Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de unt si bezea...
Postat de: Meea in DulciuriPregatim briosele: Intr-un bol mixam oul,zaharul,laptele si untul topit pana cand zaharul s-a topit.Adaugam apoi si faina,praful de copt,cocosul si vanilia si amestecam. Punem...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un castronel punem drojdia, 4-5 linguri de lapte si o lingura de faina. Le amestecam,...Citeste continuarea
Crema de orez cu lapte
Postat de: RuxyRux in DulciuriOrezul se spala se scurge si se fierbe in 3 cani mari de apa, pana ramane aproape fara lichid (atentie sa nu-l ardeti), se da deoparte, se scurge (daca mai aveti ce) si se amesteca cu o cana de...Citeste continuarea
Zhavoronki sau "mucenici" rusesti
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. ...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și le amestecăm energic, pentru a se desface...Citeste continuarea
Mancarica de linte cu carnat
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneLintea o spalam bine si o lasam in apa cca. 2 ore, sau peste noapte. Punem lintea la fiert in oala sub presiune cca. 10 minute din momentul fierberii, daca nu aveti oala cu presiune puteti fierbe...Citeste continuarea
Salata cu ton si ciuperci
Postat de: caroline in SalateSalata o spalam sub jet de apa rece si o lasam bine la scurs. Morcovul il spalam, il curatam de coaja, indepartam extremitatile si il taiem julienne. Tonul si ciupercile se scurg bine...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide (Peanut...
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe amesteca bine toate cele trei ingrediente. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se formeaza cate o biluta de marime potrivita si se aseaza in tava, la distanta intre ele....Citeste continuarea
Mancare de urzici cu orez si ciuperci
Postat de: susu in Mancaruri de postCuratam urzicile si le spalam in mai multe ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund....Citeste continuarea
Pate vegetal de naut
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPrepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva , ceapa verde taiata...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov ras
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postPrajitura este foarte usor de facut si este foarte gustoasa. Pentru inceput, dati morcovul pe razatoarea mica. Amestecati cu mixerul ulei cu zaharul pana se...Citeste continuarea
Platou aperitiv
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriFiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid. Pentru inceput puneti oualele la fiert....Citeste continuarea
Inghetata de fistic
Postat de: simona72 in DulciuriEu am folosit un aparat de facut inghetata. Totul este foarte simplu, am pus cu o seara inainte bolul aparatului de facut inghetata in congelator. Este nevoie sa stea cateva ore bune, eu il tin de...Citeste continuarea
Gateau de riz au caramel
Postat de: ianculubita in DulciuriSe pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin; Intr-un vas se...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: eumimi in TorturiSe curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Cand sunt gata se presara...Citeste continuarea
Tarta cu ficatei de pui
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc cu sos de...
Postat de: mirela0911 in PorcRulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...Citeste continuarea
Ratatouille la slow cooker Crock-Pot
Postat de: timea in Slow CookerCeapa o curatam si o spalam iar restul legumelor doar le spalam si le indepartam capatele la zucchini, vanata si ardei. Taiem rondele toate legumele. Stropim cu putin ulei de masline...Citeste continuarea
Biscuiti cu stafide
Postat de: eumimi in PrajituriSe amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si zaharul. Daca doriti mai dulci, puneti 100 g de zahar, daca nu ii doriti prea dulci, puneti 80 de grame. Eu am pus 100g de zahar. Am adaugat...Citeste continuarea
Paste primaveratice
Postat de: gurita_ta2005 in PastePunem o cratita cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa punem pastele cu putina sare la fiert. Ceapa rosie se taie felii si se pune la calit in unt impreuna cu pancetta. Dupa cateva minute...Citeste continuarea
Outele mele de Paste
Postat de: susu in DulciuriIdei deosebite de vopsit si decorat outele de Paste: Joc de buline: se folosesc vopsele normale pe oua perfect albe. Inainte de fierbere ouale se degreseaza temeinic prin frecare cu otet....Citeste continuarea
Cozonac cu fructe confiate, reteta...
Postat de: Bucataras in DulciuriIncalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta; adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena; pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o...Citeste continuarea
Chiftele de pangasius
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti si se dau prin masina de tocat (eu nu am si am dat o parte prin blenderul Oster, dar il face pasta si o parte l-am taiat mai marunt). Ceapa se...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu branza...
Postat de: Bucataras in PrajituriIn prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta...Citeste continuarea