Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.
Intre timp, se amesteca crema de branza si smantana rece intr-un bol si se mixeaza pana formeaza creste tari. Se adauga Lemon curd si se amesteca usor. Se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Se amesteca coaja de lamaie cu zaharul brun, apoi se adauga si cel pudra.
Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.
Se transfera pe o farfurie.
Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.
Se ung clatitele cu crema de branza, se impaturesc si se presara zahar aromatizat deasupra. Se decoreaza cu felii de lamaie (optional).
1
In imagine, impreuna cu clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/clatite-umplute-cu-gem-rapid-de-afine-cu-otet-balsamic-si-busuioc-77113.html)