Ieri piscoturi de sampanie, azi la cerea expresa a lui Vali le-am transformat in fursecuri cu crema de unt...
Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam si faina cernuta, procedand la fel, adica amestecam de jos in sus cu miscari lente pana omogenizam compozitia. Intr-un posh cu dui rotund punem compozitia, apoi formam fursecurile, eu le-am asezat pe o plansa se silicon pe care deobicei fac bezele, presaram zahar pudra deasupra.. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10-12 min, pana incep ele sa se rumeneasca pe margini. Scoatem tava din cuptor si o lasam cca 5-6 min sa se racoreasca apoi dezlipim fursecurile si le asezam pe o tava sa se raceasca bine. procedam la fel pana terminam toata compozitia.
Crema : Untul il scoatem de seara din frigider sa se inmoaie la temperatura camerei. Intr-o craticioara punem oul zaharul si laptele , asezam pe foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao cernuta si mai punem pe foc cca 5-6 min, amaestecand continuu. Lasam sa se raceasca, sa fie calduta, apoi incorporam in untul moale, putin cate putin . Amestecam bine si dam crema la rece.
Asamblare: Punem crema intr-un posh cu dui stelat si pe fiecare fursec punem crema, jumatate cu crema cealalta jumatate d efursecuri rama fara crema pentru ca vin deasupra celor cu crema. Le asezam pe platou, pudram cu zahar si dam platoul la rece.