Negresa cu marshmallows

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Apr 2016 | 6138 vizualizari

 

Suficienta descrierea din titlu? Prajitura asta e o ciocolatoasa incredibila!  Va provoc sa o probati:))))))))va trebui sa treceti insa de provocarea de a o lasa o noapte afara la rece :))) musai!

 

INGREDIENTE

Negresa:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 60 % cacao)
  • 225gr. unt
  • 4 oua mari
  • 130 gr. faina patiserie
  • 200 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie

Topping de bezea:

  • 300 gr marshmallows ( bezele din spuma de zahar)
  • 175 ml frisca lichida
  • 1 lingura si jumatate de unt
  • 250 gr. ciocolata neagra( 60%)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu marshmallows:

Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit.

Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final faina.

In tavita patrata de Jena, unsa usor cu ulei am pus o foaie de copt, si am turnat compozitia.

Negresa am tinut-o la cuptor aproximativ 25 de minute la 180 de grade( atentie, nu mai mult!)

Intre timp, intr-un vas, am pus frisca, in ea am topit ciocolata, apoi am adaugat untul si apoi o parte din bezele 150 de grame. Am amestecat, la foc foarte mic,  pana ce s-au topit bezelele.

Peste negresa scoasa din cuptor, am turnat o parte din crema cu bezele, apoi am asezat bezelele moi si le-am acoperit cu restul de crema de ciocolata si bezea.

Fuguta la rece undeva pe terasa (nu la frigider) vasul pana a doua zi, cand ridicam cu tot cu hartie prajitura din vas, o punem pe un tocator si o feliem dupa dorinta! Pofta bunicica! Este o prajitura iubita de copii...sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu marshmallows" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

simona72 1

15.04.2016, 19:52

Deliciu marca Rux!!

dantes 1

16.04.2016, 06:26

Delicioasa!

RuxyRux 1

04.05.2016, 23:52

Multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare