Noua ne plac mult snitelele, mai ales ca eu fac aproape zilnic sandwischuri pentru pachetul iubitului. Cum ne-am cam plictisit de traditionalele sniteleam zis ca putem incerca altceva. Reteta originala are si usturoi in compozitie, dar pe mine nu m-a atras ideea.
Fiecare bucata de carne se inveleste in folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Apoi, individual, se pudreaza cu sare si piper.
Apoi, in cate o farfurie asezati ingredientele astfel.
1-faina
2-cele 3 oua batute amestecate cu jumatate din cantitatea de parmezan ras
3-pesmetul amestecat cu restul de parmezan si cu patrunjelul tocat marunt
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si asezati-o la indemana, langa aragaz.
Fiecare bucata de carne o treceti prin toate cele 3 farfurii, in ordinea prezentata mai sus. Acoperiti carnea cat mai bine, pe toate partile.
Prajiti snitele in ulei incins foarte bine. Le lasati la prajit pana se intareste crusta de la suprafata (atunci cand apucati snitelul cu un cleste sa ramana "batos")
Cand sunt gata (conform instructiunilor de mai sus) le luati din tigaie cu un cleste si le puneti direct in tava pusa langa aragaz.
Dupa ce ati prajit toate snitelele, le bagati in cuptorul preincins la 200 grade celsius pentru 10-15 minute.
Pofta buna!
1
puteti adauga si usturoi in compozitia de pesmet, parmezan si patrunjel
2
nu lasati prea mult in cuptor snitele, se vor usca destul de repede
3
puteti folosi si carne de pui sau vita, in loc de porc