De fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa.
Dar inainte de a prepara acest gratar, am marinat costita cu ajutorul aparatului Food Saver si a iesit tare, tare frageda.
Pentru a marina am folosit o caserola pentru marinare rapida, care s-a dovedit minunata si de acum inainte va fi ajutorul meu de nadejde in prepararea marinatelor.
Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare.
Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin spumant, atat cat sa se acopere costita.
Inchidem capacul caserolei si comutam butonul de pe capac, pe pozitia pentru vidare.
Conectam caserola la aparatul de vidat Food Saver prin intermediul furtunului din dotare, si apasam butonul pentru vidare, bineinteles dupa ce am conectat aparatul la sursa de curent.
Asteptam sa se stinga ledurile de avertizare, apoi comutam butonul caserolei pe pozitia inchis si o dam la frigider pentru minim 30 de minute.
Eu am tinut-o o ora, dar nu era necesar atat de mult.
Apoi, coatem costita din marinata, o stergem cu un prosop absorbant si o preparam la gratar(grill), impreuna cu legumele taiate rondele.
Eu am uns grillul cu putin ulei de masline inainte de a-l incinge si a aseza ingredientele pe el.
Iese foarte foarte frageda, marinata in acest mod.
Sa va fie de folos!
1
Recomand ca peste rondelele de legume sa nu se presare sare in timpul prepararii la grill, pentru a nu deveni prea suculente. Presaram sare si piper la final.