Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

de AndrutzaP in Porc, 13 Apr 2016 | 29327 vizualizari

 

Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii  este unul dintre primele feluri de mancare pe care le-am facut. In continuare este pe placul nostru si este o reteta pe care o fac mereu cu mare drag. Carne, ceapa, legume si cuburi de rosii, fac din aceasta reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii, o mancare desi simpla, grozav de gustoasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

  • 300 g carne de porc ( eu am folosit pulpa)
  • 10 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • 3 linguri bulion
  • 1 conserva rosii cuburi in suc
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii:

Preparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). 

Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel  si ardeiul, il taiati cubulete mici.

Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Prajiti carnea foarte putin ( pana se albeste pe toate partile). O scoateti si, in acelasi ulei, prajiti toata ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat suficient adaugati ardeiul si mai lasati cateva minute. Adaugati bulionul si rosiile din conserva.

Cand da in clocot puneti carnea. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba. Cand carnea este facuta, potriviti de sare si piper.

Opriti focul si puneti deaspura patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

La fel de delicioasa este si varianta cu pui, pe care o gasesti aici - Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii dar si Tocana haiduceasca

 Toate insotite, bineinteles de Mamaliga 

TIPS-URI

1

in loc de carne de porc puteti folosi carne de pui

2

folositi ulei suficient la prajit, altfel ceapa se va fierbe in loc sa se prajeasca si va schimba gustul tocanitei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de rosii cu marar si carne de porc