Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii este unul dintre primele feluri de mancare pe care le-am facut. In continuare este pe placul nostru si este o reteta pe care o fac mereu cu mare drag. Carne, ceapa, legume si cuburi de rosii, fac din aceasta reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii, o mancare desi simpla, grozav de gustoasa!
Ingrediente Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii
Preparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii
Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca).
Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel si ardeiul, il taiati cubulete mici.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Prajiti carnea foarte putin ( pana se albeste pe toate partile). O scoateti si, in acelasi ulei, prajiti toata ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat suficient adaugati ardeiul si mai lasati cateva minute. Adaugati bulionul si rosiile din conserva.
Cand da in clocot puneti carnea. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba. Cand carnea este facuta, potriviti de sare si piper.
Opriti focul si puneti deaspura patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
La fel de delicioasa este si varianta cu pui, pe care o gasesti aici - Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii dar si Tocana haiduceasca
Toate insotite, bineinteles de Mamaliga
1
in loc de carne de porc puteti folosi carne de pui
2
folositi ulei suficient la prajit, altfel ceapa se va fierbe in loc sa se prajeasca si va schimba gustul tocanitei