Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.
Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-8 minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga frunzele de busuioc. Se amesteca. Poate fi pastrat in frigider pana la 1 saptamana.
Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.
Se transfera pe o farfurie.
Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.
Se ung clatitele cu gemul obtinut anterior, se impaturesc si se presara cu seminte de mac (optional) si fructe de padure.
1
In imagine, impreuna cu clatite umplute cu crema de branza aerata cu Lemon curd (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-crema-de-branza-aerata-cu-lemon-curd-si-zahar-aromatizat-77110.html)