Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2016 | 8781 vizualizari

 

Din dorinta de a mai folosi din oua si de a obtine un mic dejun rapid, am pregatit aceasta omleta satioasa, gustoasa, cu un usor "aer" primavaratic, asta de la verdeata. Simpla, dar buna!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2-3 linguri fulgi de parmezan
  • 3 linguri smantana de tara, groasa
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 40 gr fasii de bacon
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon:

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare.
Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, iar mararul verde il tocam marunt, indepartand cozile
Incorporam usor si verdeata.
Ungem o tava rotunda, de 24 cm, (puteti folosi una mai mica daca doriti sa fie omleta mai inalta) cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Punem uleiul de masline peste hartia de copt, turnam compozitia de oua.
Fasiile de bacon le rupem bucati si le dam usor drumul, deasupra.

Introducem omleta, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.

Cand omleta este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca, o portionam si servim.
Se serveste cu o salata de legume, ca tot este plina piata de prospetime!
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu rosii si spanac