Friptura de vita cu sos de ciuperci si legume de primavara

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Apr 2016 | 3833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 grame ciupefci porcini
  • 800 grama cartofi noi
  • 1/4 varza
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • 4 bucati friptura de vita , degresate, bio
  • 150 grame mix ciuperci de padure
  • 200 grame broccoli
  • 250 grame mazare
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita Cognac
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita ulei de trufe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos de ciuperci si legume de primavara:

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte. 

Se fierb cartofii si varza feliata in apa sarata. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga ciupercile proaspete feliate, cateii de usturoi pisati, porcini, sare si piper. Se amesteca frecvent. 

Se presara bucatile de carne cu sare si piper si se ung cu ulei. Se gatesc pe un gratar fierbinte, intorcandu-le la fiecare minut, impreuna cu mixul de ciuperci de padure. 

Se adauga broccoli desfacut in bucati peste cartofi, impreuna cu mazarea. Se fierb 2 minute, se scurg si se amesteca cu 1 lingura de ulei, sucul de lamaie, sare si piper. 

Se adauga Cognacul in tigaia cu ciuperci, impreuna cu smantana si uleiul de trufe. Se lasa sa fiarba cateva minute, se mai adauga putin din apa in care au fost hidratate ciupercile porcini si se transforma in sos cu ajutorul unui blender vertical. Se adauga sare si piper. 

Se servesc bucatile de carne cu sos si legumele fierte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos de ciuperci si legume de primavara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branzeturi si broccoli