Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fursecuri umplute cu seminte de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra...Citeste continuarea
Mamaliga pane cu varza de Bruxelles...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de...
Postat de: privatelaura in DulciuriPăstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și...Citeste continuarea
Ciorba de carnati cu zdrente de ou
Postat de: AndrutzaP in CiorbeIncepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite. Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit...Citeste continuarea
Biscuiti cu banane si scortisoara
Postat de: AndrutzaP in PrajituriBananele le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zaharul si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam amestecul de faina peste...Citeste continuarea
Biscuiti cu ovaz si banane
Postat de: oanapl in DulciuriPui bananele (taiate felii), fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt intr-un bol si maruntesti bananele cu furculita, pana obtii un amestec omogen. Adaugi apoi stafidele si amesteci. Iei...Citeste continuarea
Fursecuri spirale
Postat de: oanapl in DulciuriPui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti...Citeste continuarea
Tort de post
Postat de: ella87 in DulciuriBlatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie)...Citeste continuarea
Carne de porc cu ciuperci in sos de...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3...Citeste continuarea
Pachetele cu gem de capsuni si nuca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postDam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate. Gemul se amesteca cu nuca. Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea
Biscuiti spritati, cu unt de arahide
Postat de: simona72 in DulciuriUntul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea...Citeste continuarea
Biscuiti sarati
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm frecat putin untul. Am adaugat cascavalul si branza rase, sarea, smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am introdus aluatul 15 minute la rece. Pentru amestecul de condimente,...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...Citeste continuarea
Guguluf cu crema de mascarpone si...
Postat de: Meea in DulciuriMixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si gem de prune -...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postIntr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Chec bicolor,...
Postat de: nadea68 in DulciuriCum se prepara Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt: Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam...Citeste continuarea
Madlene
Postat de: nadea68 in DulciuriUntul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit. Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul...Citeste continuarea
Galuste cu prune- gomboti, knedle
Postat de: ctlina in DulciuriFierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic...Citeste continuarea
Tiramisu reteta fara oua in verine...
Postat de: ctlina in DulciuriTiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti...Citeste continuarea
Napolitane cu caramel, rahat si nuci
Postat de: ctlina in DulciuriPrajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor. Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand...Citeste continuarea
Sarmale de post cu orez, o reteta...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se prepara Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica Alegem foile de varza intregi si le taiem nervurile. Restul de varza il taiem fideluta. Daca varza este prea...Citeste continuarea
Prajitura cu crema mascarpone si...
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate...Citeste continuarea
Pastrama de rata
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea...Citeste continuarea
Clafoutis cu lamaie si fructe de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta...Citeste continuarea
Salata de broccoli in stil grecesc
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe amesteca toate ingredientele pentru dressing, intr-un bol. Intr-un alt bol, se amesteca restul ingredientelor, se stropeste salata cu dressingul obtinut anterior si se lasa 30 de minute la...Citeste continuarea
Iepure fezandat la cuptor
Postat de: amalia01 in IepureCarnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece . Condimentele se dizolva bine in ulei. Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la...Citeste continuarea
Omleta cu loboda a la Diana
Postat de: ladydi in Mancare copiiSpalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare si piper. Dupa ce se inmoaie, punem putin ulei si adaugam pe rand prazul tocat marunt,...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Salata de legume coapte
Postat de: ladydi in Mancaruri de postCoacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem...Citeste continuarea
Spaghete cu dressing de rosii si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie maslinele in sferturi si se...Citeste continuarea
Enchilada vegetariana la tigaie cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si...Citeste continuarea
Pancakes cu morcovi si nuci
Postat de: merisor67 in PrajituriÎntr-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în...Citeste continuarea
Cornuri cu unt umplute cu dovleac...
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In...Citeste continuarea
Bomboane din dovleac
Postat de: andaoana in DulciuriDovleacul l-am copt si l-am lasat la racit. Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos...Citeste continuarea
Salata calda cu dovleac
Postat de: andaoana in SalateAm copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit. Cand a fost rece, l-am taiat cubulete . Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam...Citeste continuarea
Placinta taraneasca cu dovleac
Postat de: andaoana in PrajituriFaina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...Citeste continuarea
Gogosi glazurate de post, la cuptor
Postat de: Nadyne in DulciuriFaina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios. Se...Citeste continuarea
Salata de post
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCartofii, morcovul si pastarnacul se curata, se spala si se pun la fiert. Mazarea, dacă este congelata, se pune la fiert. Fasolea, lasata peste noapte la umflat ( sau câteva ore), se...Citeste continuarea
Fasolakia (Tocanita greceasca de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postSe spala fasolea. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute. Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut. Se adauga rosiile,...Citeste continuarea
Risotto la cuptor cu pulpe de pui...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea
Tarta cu mascarpone si ricotta
Postat de: nadea68 in DulciuriIncepem cu aluatul. Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca...Citeste continuarea
Sandvis cu peste crocant si sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol si se pastreaza la figider pana in momentul utilizarii. Se amesteca faina cu malaiul, sare, piper si condimente intr-o farfurie,...Citeste continuarea
Fursecuri economice - de post
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postAmestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios. Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox....Citeste continuarea
Nutellate
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor). Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se...Citeste continuarea
Fursecuri cu cirese
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt, treptat faina cernuta si amestecam cu o spatula la...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o lingura. Facem o gaura in mijloc, adaugam untura, laptele, zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Fursecuri cu mac
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea; adaugam treptat macul, coaja si zeama de portocala, faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Profiterol cu...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriPreparare Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata Aluat choux Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început...Citeste continuarea
Fursecuri sah
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura. In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu sos de ardei...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se...Citeste continuarea