A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fursecuri umplute cu seminte de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra...Citeste continuarea

Mamaliga pane cu varza de Bruxelles...

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se amesteca supa si laptele intr-o  oala  si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt, umplute cu gem de...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

 Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și...Citeste continuarea

Ciorba de carnati cu zdrente de ou

Postat de: AndrutzaP in Ciorbe

   Incepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite.  Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit...Citeste continuarea

Biscuiti cu banane si scortisoara

Postat de: AndrutzaP in Prajituri

   Bananele le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zaharul si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam amestecul de faina peste...Citeste continuarea

Biscuiti cu ovaz si banane

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pui bananele (taiate felii), fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt intr-un bol si maruntesti bananele cu furculita, pana obtii un amestec omogen. Adaugi apoi stafidele si amesteci. Iei...Citeste continuarea

Fursecuri spirale

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti...Citeste continuarea

Tort de post

Postat de: ella87 in Dulciuri

Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie)...Citeste continuarea

Carne de porc cu ciuperci in sos de...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3...Citeste continuarea

Pachetele cu gem de capsuni si nuca

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Dam drumul la cuptor.  Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate.  Gemul se amesteca cu nuca.  Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea

Biscuiti spritati, cu unt de arahide

Postat de: simona72 in Dulciuri

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea...Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am frecat putin untul. Am adaugat cascavalul si branza rase, sarea, smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am introdus aluatul 15 minute la rece. Pentru amestecul de condimente,...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise, de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...Citeste continuarea

Guguluf cu crema de mascarpone si...

Postat de: Meea in Dulciuri

          Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si gem de prune -...

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini.  Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de Chec bicolor,...

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Cum se prepara Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt: Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam...Citeste continuarea

Madlene

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit. Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul...Citeste continuarea

Galuste cu prune- gomboti, knedle

Postat de: ctlina in Dulciuri

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic...Citeste continuarea

Tiramisu reteta fara oua in verine...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti...Citeste continuarea

Napolitane cu caramel, rahat si nuci

Postat de: ctlina in Dulciuri

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor. Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand...Citeste continuarea

Sarmale de post cu orez, o reteta...

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

    Cum se prepara Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica Alegem foile de varza intregi si le taiem nervurile. Restul de varza il taiem fideluta. Daca varza este prea...Citeste continuarea

Prajitura cu crema mascarpone si...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate...Citeste continuarea

Pastrama de rata

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea...Citeste continuarea

Clafoutis cu lamaie si fructe de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida  si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta...Citeste continuarea

Salata de broccoli in stil grecesc

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se amesteca toate ingredientele pentru dressing, intr-un bol. Intr-un alt bol, se amesteca restul ingredientelor, se stropeste salata cu dressingul obtinut anterior si se lasa 30 de minute la...Citeste continuarea

Iepure fezandat la cuptor

Postat de: amalia01 in Iepure

Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece . Condimentele se dizolva bine in ulei. Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la...Citeste continuarea

Omleta cu loboda a la Diana

Postat de: ladydi in Mancare copii

Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare si piper. Dupa ce se inmoaie, punem putin ulei si adaugam pe rand prazul tocat marunt,...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Salata de legume coapte

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Coacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem...Citeste continuarea

Spaghete cu dressing de rosii si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde.  Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie maslinele in sferturi si se...Citeste continuarea

Enchilada vegetariana la tigaie cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si...Citeste continuarea

Pancakes cu morcovi si nuci

Postat de: merisor67 in Prajituri

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în...Citeste continuarea

Cornuri cu unt umplute cu dovleac...

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In...Citeste continuarea

Bomboane din dovleac

Postat de: andaoana in Dulciuri

Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit. Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr.  Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos...Citeste continuarea

Salata calda cu dovleac

Postat de: andaoana in Salate

Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit. Cand a fost rece, l-am taiat cubulete . Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam...Citeste continuarea

Placinta taraneasca cu dovleac

Postat de: andaoana in Prajituri

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...Citeste continuarea

Gogosi glazurate de post, la cuptor

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.      Se...Citeste continuarea

Salata de post

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Cartofii, morcovul si pastarnacul se curata, se spala si se pun la fiert. Mazarea, dacă este congelata, se pune la fiert. Fasolea, lasata peste noapte la umflat ( sau câteva ore), se...Citeste continuarea

Fasolakia (Tocanita greceasca de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Se spala fasolea. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute. Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut.  Se adauga rosiile,...Citeste continuarea

Risotto la cuptor cu pulpe de pui...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea

Tarta cu mascarpone si ricotta

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Incepem cu aluatul. Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca...Citeste continuarea

Sandvis cu peste crocant si sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol si se pastreaza la figider pana in momentul utilizarii.  Se amesteca faina cu malaiul, sare, piper si condimente intr-o farfurie,...Citeste continuarea

Fursecuri economice - de post

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios.  Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox....Citeste continuarea

Nutellate

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor). Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se...Citeste continuarea

Fursecuri cu cirese

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt, treptat faina cernuta si amestecam cu o spatula la...Citeste continuarea

Biscuiti spritati

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o lingura. Facem o gaura in mijloc, adaugam untura, laptele, zeama de lamaie si...Citeste continuarea

Fursecuri cu mac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea; adaugam treptat macul, coaja si zeama de portocala, faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de Profiterol cu...

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Preparare Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata Aluat choux Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început...Citeste continuarea

Fursecuri sah

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura. In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu sos de ardei...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]