Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

de alilianaa in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 2710 vizualizari

 

In acest an, pentru blaturi, m-am inspirat de la Simona Callas. Si-i multumesc foarte mult pentru acest lucru.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g faina cernuta
  • 100 g nuca macinata
  • coaja si suc de la o lamaie
  • praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie 58% cacao
  • 100 g mascarpone
  • Jeleu de fructe rosii:
  • 500 g capsuni si mure
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 30 ml apa
  • un plic zahar cu scortisoaara
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Ornamente:
  • stelute, buline colorate de zahar, ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii:

Blatul:  Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. 

Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga alternativ zahar si suc de lamaie pana ce rezulta o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile (crema de gabenusuri) alternand cu faina si se omogenizeaza bine. La final, se adauga nuca ce a fost prajita si maruntita inainte. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute. Se face testul de copt cu scobitoare. Cand este gata, se mai lasa in cuptor cu usa deschisa. La final, se scoate pe un gratar. 

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune pe foc pana se infierbanta putin, se adauga ciocolata si se amesteca pana devine o crema. Se da la rece. La final se mixeaza adaugand mascarpone lingura cu lingura. 

Jeleul de fructe rosii: Capsunile si murele se pun intr-o cratita pe foc, cu zaharul si se lasa la fiert. Compozitia se trece prin blender si prin strecuratoare. Se pune compozitia intr-o cratita, la aceasta se adauga 2 linguri amidon dizolvat in apa si un plic de zahar cu scortisoara. Se pune pe foc si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se da la rece. 

Sirop: 2 linguri zahar se caramelizeaza. Se adauga apa si se lasa pana ce zaharul se topeste complet. 

Asamblare: blatul de tort cu nuca taiat in trei: la baza prima parte din blat se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, jeleu de fructe rosii, al doilea blat - insiropat, crema de ciocolata, jeleu de fructe si la final, ultima parte a blatului care se insiropeaza si peste care se pune numai crema de ciocolata pe care o netezim bine. Se imbraca torul pe margine in ciocolata topita in frisca lichida si se orneaza dupa inspiratie. La acest moment, l-am ornat asa, folosind si buline colorate din zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie