Mini cozonacei cu nuca si mac

de dantes in Dulciuri, 3 Ian 2017 | 2900 vizualizari

 

''Bunatati pentru colindatori''

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • albusuri de ou
  • 250 g mac
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei cu nuca si mac:

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umpluturile.

Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor.

Macinam macul, adaugam laptele si zaharul si il punem la fiert pana se ingroasa compozitia, apoi il lasam la racit.

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 12 bile pe care le intindem in 12 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia 6 cu mac si 6 cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou. Se da la cuptor circa 40 de minute, se verifica cu o scobitoare daca este copt.

TIPS-URI

1

Cozonac

2

Nuca

3

Mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu nuca si stafide