"Bunatati pentru colindatori" ... si nu numai :)
Pentru umplut:
In plus:
Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri.
Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam ouale si continuam sa mixam, dupa care adaugam si faina. Framantam un aluat nelipicios care se desprinde perfect de peretii vasului.
Din aluatul obtinut, rupem cate o bucata pe care o intindem cu sucitorul, in foaie subtire, pe masa de lucru infainata.
Cu ajutorul formelor ( sau a unor paharute cu deschiderea de diverse diametre), decupam fursecuri pe care le coacem la foc mic, in tava tapetata cu hartie de copt. Sunt gata cand devin usor aurii.
Cand sunt reci, le ungem cu pasta de gem si cocos, le lipim doua cate doua si le pudram cu zahar.
Sunt foarte fragede si aromate si se pastreaza cateva saptamani in cutii cu capac sau in pungi de hartie bine sigilate.
1
Cantitatea de faina depinde de tipul acesteia si de marimea oualor.
2
Din cantitatile date, am copt 5 tavi cu fursecuri.
3
Cantitatile de gem si fulgi de cocos difera in functie de cate fursecuri avem si de cat de legat este gemul folosit.