Diplomat

de Aletta in Torturi, 2 Ian 2017 | 5122 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Aceasta reteta minunata de tort am preluat-o de la draga noastra Rocsi, l-am facut de Revelion si s-a mancat in 10 minute absolut tot, daca mai era inca unul, era bine :)) Iti multumesc ptr retetele tale minunate. :-*

 

INGREDIENTE

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 450 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 20 g gelatina
  • 150 ml apa
  • 3 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • zeama de la un compot
  • capsuni
  • 3 kiwi
  • piersici din compot
  • un pachet piscoturi mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat:

Crema:

Intr-un bol, am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina; se amesteca si apoi se adauga laptele si esenta. Se pune pe foc si se amesteca incet la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.

Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute. Se toarna gelatina peste crema inca calda, se acopera cu folie si se lasa deoparte la racit. Frisca se mixeaza si se amesteca cu crema racita adaugand cate o lingura.

Eu am folosit o oala inalta de 5 l, si am tapetat cu folie alimentara, am tapetat cu piscoturi date prin zeama compotului, imbracand peretii oalei si baza.

Se pune un rand de crema, fructe, crema, fructe si ultimul rand de crema.

Se decoreaza dupa preferinta. Eu am folosit 10 g gelatina pe care am amestecat-o cu 3 linguri de apa si apoi am pus-o pe baie de aburi si am trecut feliile de piersici si kiwi prin gelatina topita si am decorat tortul.

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi baton de vanilie, in loc de esenta de vanilie

2

se pot adauga orice fructe, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol