Am ales ca sursa de inspiratie reteta Laurei. Tot ce pot spune, e ca aceste fursecuri sunt delicioase, numai bune de servit colindatorii. Multumesc mult, Laura! :-*
Bunatati pentru colindatori
Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga cate putin din ciocolata racita. Se adauga lichiorul amaretto, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa cel putin 2 ore la rece.
Cu ajutorul mainilor, se modeleaza bilute potrivie care se vor tavali mai intai prin zaharul tos apoi prin zaharul pudra vanilat. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 13 minute.
Se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se depoziteaza intr-o cutie metalica. In felul acesta rezista pentru mai mult timp, daca mai ramane ceva!
Sunt delicioase. Pofta buna!
1
Se poate inlocui lichiorul de amaretto cu esenta de rom.