Angelica l-a preparat in tava dreptunghiulara si l-a numit "Feerie de Craciun", dar pentru ca l-am facut de Revelion era firesc sa-i schimb numele :))
Indiferent de modul de prezentare tortul este DE-LI-CIOS!
Este unul dintre cele mai bune torturi preparate pana acum! :X O feerie de arome! :X
Multumesc, Angelica! :-* A meritat efortul!
La multi ani tuturor si-un an mai bun! >:D<
Blatul de cacao:
Stratul de piersici aromate:
Crema de ciocolata si cafea:
Topping:
Decor:
Pentru inceput pregatim piersicile aromate:
Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici, iar fructele le tocam cubulete.
Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si stoarcem peste ele zeama de la o lamaie mare. Adaugam bucatile de lamaie confiata, zaharul, coniacul si o cescuta de sirop din compot. Punem cratita la foc mic, lasand sa fiarba totul 5 minute.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca, timp in care ne ocupam de prepararea blatul de cacao:
Mixam albusurile impreuna cu sarea.
Cand avem o spuma tare adaugam apa, apoi zaharul, continuand sa mixam pana obtinem o spuma tare, lucioasa.
Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri, apoi adaugam faina, cacaua si praful de copt, omogenizand totul foarte bine.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la foc mediu pentru 20-25 de minute, cand se desprinde usor de peretii vasului si trece testul scobitorii.
Oprim focul, scoatem tava, indepartam inelul si lasam blatul sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata si cafea:
Intr-un bol incapator, punem branza mascarpone impreuna cu cacaua si crema de ciocolata. Mixam pana la omogenizare si adaugam esenta si coniacul, apoi frisca batuta spuma, cafeaua macinata si nesul. Mixam totul si lasam crema la rece, timp in care ne vom ocupa de frisca pentru topping. Pentru aceasta mixam la viteza maxima 500 ml smantana pentru frisca impreuna cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie.
Asamblare:
Asezam blatul pe un platou si fixam in jurul lui inelul tavii in care l-am copt.
Turnam pe suprafata blatului piersicile aromate si tot sosul pe care l-au lăsat în timpul fierberii. Cu o scobitoare intepam blatul pe toata suprafata pentru ca siropul sa patrunda usor in blat.
Cu o spatula distribuim crema de ciocolata si cafea peste stratul de piersici si nivelam.
Peste stratul de crema distribuim uniform un strat de frisca si dam tortul la rece 1-2 ore.
Cand cremele devin ferme pudram tortul cu un strat generos de cacao, ajutati de o strecuratoare fina.
Indepartam cu grija inelul din jurul tortului, apoi putem portiona si servi.
Sa aveti pofta!
1
La pregatirea tortului, am folosit o tava cu diametrul de 28 cm.
2
Angelica a folosit in crema de cafea si bezele crocante.