"Bunatati pentru colindatori"
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.
Intre timp, pregatim crema de lapte condesat, intr-un vas adaugam laptele condesat, ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu, pana ce se topeste ciocolata.
In alt vas, adaugam ciocolata alba rupta bucati, frisca lichida si punem pe foc amestecand continuu, pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam.
Ansamblare - pe un platou, asezam prima foaie de blat, o insiropam (eu am folosit cafea) 1/3crema de ciocolata alba, fructe; dam la rece 30 minute, dupa care scoatem, adaugam crema de lapte condesat, dam la rece 30 minute si repetam pana terminam.
La final, ungem blatul cu frisca, dam la rece 10 minute; intre timp, am topit ciocolata cu laptele condesat, am lasat cca 2 -3 minute sa se raceasca, dupa care turnam peste tort.