Un tort cu blat de ciocolata si nuci coapte, crema de lapte, jeleu de fructe de padure.
Pentru blat, topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Separat, mixam galbenusurile cu praful de sare. Peste galbenusuri, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Incorporam treptat si albusurile spuma. Turnam compozitia intr-o tava detasabila (27 cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins, Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica coacerea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.
Pentru crema de lapte, punem intr-o craticioara zaharul si amidonul. Le amestecam cu un tel adaugand putin cate putin lapte, pana terminam tot laptele. Punem vasul pe foc amestecand continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa crema. Dam vasul de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucati. Amestecam energic pana se incorporeaza toata ciocolata. Dupa ce s-a racit crema, o amestecam cu 200 ml smantana pentru frisca batuta. Adaugam treptat frisca batuta in crema de lapte.
Pentru sirop, punem intr-un vas zaharul si lasam pe foc pana se topeste, apoi adaugam apa si lasam sa clocoteasca pana se topeste zaharul.
Pentru jeleul de fructe, punem pe foc fructele congelate impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Eu am ales sa le pasez. Le-am pus in blender, apoi am adaugat gelatina pregatitata conform instructiunilor de pe plic.
Pentru banda de ciocolata, am topit ciocolata cu lapte cu 2-3 linguri de ulei, am taiat 3 fasii de hartie de copt, am intins cu pensula ciocolata pe ele, le-am introdus 2-3 minute la congelator , apoi le-am lipit pe marginile tortului si am introdus tortul la rece pana a 2 a zi cand am desprins hartia de copt de pe benzi, ciocolata ramanand lipita de tort.
Pentru crema de ciocolata, am mixat 100 g smantana pentru frisca si am amestecat apoi cu finetti.
Cifrele le-am facut din ciocolata alba topita cu ulei.
Pentru asamblarea tortului, am asezat primul blat insiropat, crema de lapte, apoi blatul nr 2 insiropat , crema de lapte si ultimul blat insiropat. Am lipit benzile de ciocolata pe marginile tortului, am pus inelul detasabil, jeleul de fructe deasupra si l-am introdus la rece peste noapte.
Dimineata, am indepartat fasiile de hartie de copt de pe marginile tortului, l-am ornat cu crema de ciocolata si cifrele de ciocolata.