Batoane cu mac

de Lau in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 3818 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru reteta.
"Bunatati pentru  colindatori."

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • sare
  • Uns
  • 100 ml apa
  • 1 lingura faina
  • mac
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini.

Framantam un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit 30 min.

Presaram cca. 1 lingurita sare fina si framantam din nou pana ce sarea se dizolva.

Impartim aluatul in 8 sfere pe care le lasam cca. 6 min, dupa care le intindem in foi subtiri, pe care le vom rula nu foarte strans, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Acoperim tava cu un prosop si lasam pana isi maresc volumul.

Amestecam apa cu faina si ungem batoanele dupa care presaram mac.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 25 min. la 170 grade C.

Intre timp fierbem apa,o lasam 2-3 min dupa care adaugam mierea si ungem batoanele fierbinti cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu untura