Bunatati pentru colindatori.
Imi place scortisoara foarte mult si cand am gasit aceasta reteta intr-o revista, imediat l-am trecut in meniul de Craciun. Din cantitatile trecute, iese un chec. Eu am triplat cantitatea si am facut si in forma de om de zapada, bradut si mos Craciun. Aaa, in al doilea chec am pus (evident :P) si seminte de chia, mi-a placut mult.
Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul, il adaugam, apoi punem in compozitile zaharul vanilat si esenta de vanilie. Oprim o treime din compozitie pe care o amestecam cu scortisoara. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu faina (eu am folosit o tava de silicon si nu am mai avut nevoie de hartie de copt), punem un strat de aluat alb, apoi un strat de aluat cu scortisoara si iar aluat alb. Semintele de chia le amestecam cu aluatul alb. Dam la cuptor pentru 40 de minute. Merge foarte bine cu o ceasca de cafea cu lapte sau cu un vin fiert! Pofta buna!