Aluat fraged pentru tarte aperitiv

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 22873 vizualizari

 

Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*
Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 ml apa foarte rece
  • un ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged pentru tarte aperitiv:

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. 

Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.

Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.

Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :))  ). 

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor. 

Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.

Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.

TIPS-URI

1

Nu vom unge formele cu grasime, intrucat aluatul contine destul unt cat sa nu se lipeasca de peretii acestora.

2

Violeta spune ca putem pastra cosuletele la congelator chiar si o luna, eu le-am umplut in aceeasi zi pe toate :)

3

Am postat o poza cu tarta in sectiune, pentru a se observa straturile aerate din aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru tarte aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou aperitiv de sarbatoare