Bunatati pentru colindatori
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai mult zahar la crema deoarece mi-a iesit prea moale cu ingredientele prezentate.
Am zis sa incerc si varianta in care coaja nucilor sa fie cu cacao, iar crema sa fie de vanilie, si a iesit ceva delicios.
Pregatirea cojilor de nuca:
Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat de 7-8 g si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unei foarfeci.
Pregatirea cremei:
Se pune o cratita cu apa la foc.
Galbenusurile, zaharul, sarea, esenta de vanilie, laptele si faina se pun intr-o craticioara si se mixeaza. Se adauga untul si se pune craticioara pe baia de abur. Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia craticioara de pe baia de abur si se adauga nucile macinate in crema si se amesteca.
Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.
Ies in jur de 70 de nuci.