Ciorba de potroace

de mirela0911 in Ciorbe, 2 Ian 2017 | 6158 vizualizari

 

Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost. Mi-a placut tare mult reteta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-potroace-a-la-radu-anton-roman-67903.html, preparata de Sylvia, asa ca am preparat-o si eu. Multumesc mult Sylvia! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g bucati de pui de casa (cosul, aripile si gatul)
  • 400 g pipote
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 1 lgt sare
  • 4 l apa
  • 20 boabe piper negru
  • 2 lg orez
  • 1 l moare (zeama de varza)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de leustean (eu am avut frunze uscate)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. 

Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.

Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai este spuma, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, cca. o ora. 

Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa 30-40 de minute, se adauga legumele si boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este aproape gata, se adauga orezul spalat bine si se mai lasa pana se fierbe si acesta.

Intr-un ibric, se pune zeama de varza la foc si cand incepe sa fiarba, se toarna peste ciorba si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Inre timp, se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi cu un polonic, se ia din ciorba si se adauga peste smantana. Se amesteca si se toarna in oala cu ciorba, amestecand pana se omogenizeaza totul. Se pun frunzele de leustean si se acopera oala lasand sa se imbine aromele.

Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si un colt de paine de casa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu trebuie adaugata sare, deoarece zeama de varza este suficient de sarata.

2

Timpul de fierbere poate diferi in functie de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:44

ce buna ar fi o portie de ciorba acuma la pranz

mirela0911 1

06.01.2017, 09:36

Foarte buna e! Va mulțumesc!

CretuValentina 1

14.06.2019, 14:49

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbiţă de pui cu găluşte 'gigant'