Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
CARNE ASADA
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu stafide si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriBati ouale cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugi iaurtul si amesteci bine. Pui apoi uleiul, faina si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza. Adaugi stafidele si esenta...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Postat de: CameliaComan in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu unt Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete. Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Sirop de soc si salcam
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCulegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam...Citeste continuarea
Sos Arrabbiata pentru paste
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasIncep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu vanilie
Postat de: Oana in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar,...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: atelierul_de_retete in Mancaruri de legumeAvocado se piseaza cu furculita, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa, coriandrul tocat, cateva picaturi de tabasco, lamaia, se asezoneaza cu sare. Amestecati..Il puteti manca cu lipii sau pe...Citeste continuarea
Drob de miel cu carne tocata amestec
Postat de: andaoana in OaieAsa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului. Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute. Le lasam sa se...Citeste continuarea
Desert chec
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: aliliana in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si smantana
Postat de: Valclaudia in LasagnaCiupercile se curata si se spala, apoi se feliaza. Ceapa curatata si spalata, se toaca marunt. Ardeiul spalat se curata de cotor si se taie bucatele. Punem la sotat ceapa in putin ulei de...Citeste continuarea
Evantai de vinete
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu visine
Postat de: oanapl in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm. Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C. Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt....Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: RODIMUR in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii. Se amestecă bine, brânza de vaci cu...Citeste continuarea
Desert mere coapte
Postat de: CameliaComan in DulciuriSpalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa...Citeste continuarea
Slanina popricata cu usturoi verde
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm . Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiSe prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se...Citeste continuarea
Supa de mugur de vitel, cu chimen
Postat de: RODIMUR in SupeSe spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai...Citeste continuarea
Desert tarta de cocos cu gris
Postat de: andaoana in DulciuriCiocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei...Citeste continuarea
Chiftele din dovlecel si branza de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeDecojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău. Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl...Citeste continuarea
Desert tortul copilariei
Postat de: abetina in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata,...Citeste continuarea
Desert tarta cu budinca de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSepara ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...Citeste continuarea
Desert crumble cu capsuni si...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca...Citeste continuarea
Desert friganele dulci cu aroma de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat. Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar...Citeste continuarea
Salata cu oua de prepelita
Postat de: oanapl in SalateSpeli frunzele de salata, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai rosiile felii, iar ceapa verde o tai...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu varza si carne
Postat de: AdrianUdrea in PuiSe incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...Citeste continuarea
Desert prajitura Madalina
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Desert prajitura dietetica cu capsuni
Postat de: Valclaudia in PrajituriSpalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de...Citeste continuarea
Placinta cu legume
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeCuratam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim legumele in uleiul de masline, iar apoi adaugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe...Citeste continuarea
Desert savarine
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu iaurt si...
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul. Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu carne de pui
Postat de: mirela0911 in SalatePentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii. Se spala funzele de salata si se lasa sa se...Citeste continuarea
Sandvis cu salam banatean, rosii,...
Postat de: autodiag in SandvisuriSe taie bagheta in doua, pe lung. Se asaza doua frunze de salata verde (spalate si zvantate) peste felia de bagheta care urmeaza sa fie baza sandvisului. Se pun feliile rotunde de rosie si feliie...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ananas
Postat de: sufletista in TorturiBlatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Turnam...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de capsuni si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta...Citeste continuarea
Desert gris cu lapte si capsuni
Postat de: CameliaComan in DulciuriFierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem...Citeste continuarea
Desert rulouri cu mere, nuci si...
Postat de: madi_marin in DulciuriMerele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie în cubuleţe mici. Se pun la foc iute pentru...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuci si fructe...
Postat de: sufletista in PrajituriMixam ouale cu zaharul si un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si nutella (racita in prealabil). Amestecam cu o paleta,...Citeste continuarea
Desert gris cu dulceata de mure si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu....Citeste continuarea
Desert prajitura Chocoflan reteta...
Postat de: iri_love in PrajituriCum se prepara Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat,...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: amalia01 in TorturiPe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel. Crema se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu miere si...
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat : se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: cristina1985 in PizzaAluat : se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se...Citeste continuarea
Salata orientala de primavara
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCartofii noi se spala bine, cu partea abraziva a unui burete nou, sub jet de apa rece, pana indepartam coaja. Punem cartofii la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in ei,...Citeste continuarea
Dulceata de cirese negre
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul. ...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: oanapl in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia,...Citeste continuarea
Desert tort Primavara cu crema de...
Postat de: eumimi in TorturiPregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu cirese
Postat de: merisor67 in PrajituriMixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și...Citeste continuarea
Ratatouille pe grill
Postat de: BakeUpArtist in Mancaruri de legumeAm curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se...Citeste continuarea