Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

de katty in Dulciuri, 7 Iul 2017 | 3683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 100 ml frisca
  • un borcan gem de capsuni
  • 50 gr coacaze deshidratate
  • 70 gr caise deshidratate
  • Ptr sosul de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zahar
  • frunze de menta pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate:

 Facem mai intai, inghetata de vanilie.

Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleza volumul si se albesc. Adaugam laptele caldut, amestecand mereu.

Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam pana crema se ingroasa, fara a fierbe. Dam jos craticioara, o punem cu baza in apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. 

Batem frisca si o incorporam in compozitie. Turnam compozitia intr-o forma si o dam la congelator. Amestecam din cand in  cand,  in ea, pentru a nu se forma ace de gheata.                                                                                                                                         

Taiem caisele cubulete. Dupa 2 ore, scoatem inghetata si o amestecam cu fructele deshidratate. Intr-o forma, asezam folie de plastic, jumatate din inghetata, intindem gemul de capsuni, apoi, punem restul de inghetata.

Dam forma la congelator pentru inca 1-2 ore. 
Pentru sosul de ciocolata, dizolvam amidonul in laptele rece, intr-un vas cu fundul dublu. Punem si ciocolata cubulete, zaharul  si asezam vasul pe foc mic. Amestecam pana sosul se ingroasa, fara a fierbe. Il lasam sa se raceasca.                                                              Scoatem inghetata de la congelator, o punem pe platoul de servit, o stropim cu sos de ciocolata si o ornam cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata