Desert inghetata de cirese amare

de katty in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cirese amare
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri vin rosu aromat
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 ml smantana de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cirese amare:

Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10 minute, pana fructele se inmoaie usor. Hidratam gelatina in 2-3 linguri apa, stingem focul, apoi adaugam 2-3 linguri zeama de cirese peste gelatina. Amestecam si turnam gelatina in cratita cu cirese. Punem cratita cu baza in apa rece pana se raceste bine. Oprim 1/4 din cirese pentru decor, iar restul le mixam.
Batem frisca spuma si incorporam ciresele mixate. Turnam amestecul intr-o forma cu capac si il dam la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Servim inghetata cu sosul de cirese oprit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca si cacao