Tot din categoria ”vreme bună, vremea rea, înghețata-i viața mea!” avem astăzi o rețetă de bază pentru înghețata de vanilie, pe care orice gospodină trebuie să o cunoască. De data această însă, mă pot adresa și celor care mânâncă ”înghețata de ocazie” haha:)). Vremea de afară este sufocantă și ne putem unii cu toții în jurul mesei (fie că iubim înghețata sau doar e bine-venită pe căldură), servind o cupă de înghețată.
Pe lângă faptul că este necesară înghețata pe căldura aceasta, vă las la dispoziție 2 zile să o preparați. De ce? Pentru că urmeaza să facem o nouă rețetă delicioasă cu aceasta înghețată, Joi. Și pentru că nu vrem sa pierdem timpul până îngheață, o pregătim din timp, iar Joi suntem gata să pregătim pasul următor. Ce rețetă va fi? Veți vedea!
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când începe să se îngroașe.
Durează în jur de 10 minute până când crema va fi gata. Pentru a fi sigure că amestecul este gata, amestecăm o lingură în cremă 1 minut, apoi trasăm cu degetul o linie pe dosul lingurii. Dacă crema ramasă pe margini nu se unește, atunci este gata (ouf cum am explicat din nou haha:)). Urmăriți poza de mai jos dacă nu ați înțeles).
Lăsăm crema la răcit. Adaugam esenta de vanilie.
Separat, mixăm frișca până când obținem o spumă. Atenție însă să nu o mixați prea mult, se va întări prea tare!
Cu ajutorul unei spatule, amestecăm crema de gălbenușuri răcită împreună cu frișca. Îmbrăcăm tava cu folie alimentară și turnăm crema pentru înghețată. Punem crema la congelator peste noapte.
A doua zi, savurăm cu drag înghețata cu vanilie, însă nu uitați să păstrați și pentru rețeta de Joi. O zi frumoasă vă doresc!
1
Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/inghetata-de-vanilie-reteta-de-baza.html