Desert placinte cu nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 9 Iul 2017 | 4710 vizualizari

 

M-am inspirat de la Miha

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar
  • 20 g drojdie
  • sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 7 linguri lapte condesat
  • 100-150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 100 g smantana dulce
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 20 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu nuca de cocos:

Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta.

Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecul de galbenus; incepem sa framantam aluatul, adaugand treptat untul topit si racit.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un castron, amestecam smantana cu laptele condensat, coaja de portocala, esenta de vanilie, adaugam nuca de cocos pana ce obtinem o pasta ferma si consistenta.

Aluatul crescut il impartim in bucati egale, fiecare bila se aplatizeaza putin si pe mijlocul fiecareia, adaugam cate o lingura de umplutura.

Se ridica marginile, se strang formand o bocceluta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu inchizatura in jos. Le lasam sa se odihneasca 20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul batut cu untul topit.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Cand sunt calde, le ungem cu miere de albine si le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie