Sunt sigur c-ai mancat de-atatea ori niste coaste de porc pregatite perfect, care te-au dat pe spate pur si simplu. Ei bine, astazi te invat sa-ti pregatesti un astfel de preparat.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore.
Asaza coastele intr-o tava de cuptor, impreuna cu 300 ml din berea in care a fiert;
Intre timp, amesteca sos de sweet chilli cu soia si miere.
Unge generos coastele cu acest sos si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 150 -160 de grade C.
Deschideti cuptorul la fiecare 20 de minute si ungeti din nou coastele cu acest sos.
De indata ce s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-le si ungeti-le din nou. Repetati acest proces pana cand coastele sunt rumenite pe ambele parti si sunt extrem de fragede.
Scoatem coastele din cuptor si le asezam pe un tocator.
Merg de minune cu niste cartofi copti, cartofi la cuptor cu rozmarin sau prajiti sau chiar o salata coleslaw.