Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Iul 2017 | 7216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie bio (zeama si coaja data pe razatoare)
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie, mac si ricotta:

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.

Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa minerala si semintele de mac.

In compozitia aceasta, incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta.

Asezam hartiute de copt in tava de briose, le umplem cu compozitie la 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din tava pe un gratar, le lasam la racit si le pudram inainte de servire cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie, mac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]