Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mersior, diferenta fiind aceea ca ea a folosit caise. A iesit delicioasa prajiturica. Multumesc, Mersior! >:D< :-*
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.
Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in fir subtire, in timp ce se mixeaza, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste oua. Se incorporeaza bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 23 x 33 cm. Deasupra se asaza ciresele si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute.
Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, se taie bucati si se seveste.
Pofta buna!
1
Se pot folosi orice fel de fructe.