Desert prajitura cu bulion

de Lau in Prajituri, 6 Iul 2017 | 9573 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul retete fel de fel

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 plic amoniac
  • un praf de sare
  • 650 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 180 g gris
  • 1 lamaie
  • 150 g unt
  • 1 kg capsuni (sau 400 g dulceata de care dorim)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bulion:

Foi-intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare.

Omogenizam, dupa care adaugam faina treptat, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios; invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati pe care le vom intinde in 4 foi; le vom coace pe spatele tavii pana ce se rumesc putin, le intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle la copt.

Crema-intr-un ceaun, adaugam zaharul, grisul, laptele, amestecand continuu. Punem pe foc sa fiarba pana ce se ingroasa ca o budinca.

Cand este gata adaugam zeama si coaja rasa de lamaie, untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca putin.

Capsunile le-am taiat cubulete, am adaugat 150 g zahar si am pus pe foc, amestecand ocazional pana ce scade lichidul.

In tava in care am copt foile, asezam prima foaie- crema calduta-foaie-dulceata-foaie-crema-foie. Adaugam o greutate peste prajitura si lasam peste noapte.

A-2 zi, o pudram cu zahar sau cu nuca de cocos si o taiem in forma dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]