Desert tarta cu cirese si nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 3 linguri untura
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 400 g faina
  • coaja de portocala
  • esenta de portocala
  • Umplutura
  • 1 kg cirese fara samburi
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si nuca de cocos:

Aluat-intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute, esenta. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.

Invelim in folie si dam la rece 30 minute.

Impartim aluatul in 2. Intindem o foaie rotunda, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam cu furculita si adaugam ciresele amestecate cu zaharul si amidonul, stafidele si nuca de cocos.

Intindem a 2 foaie, taiem fasii de cca 1 cm latime, asezam deasupra ca un grilaj.

Ungem cu oul batut cu laptele, dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumeneste deasupra.

Cand este calda, ungem cu miere de albine si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie