Gem de cirese

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 9 Iul 2017 | 14307 vizualizari

 

Profitam de fructele de sezon si pe langa o prajitura sau un tortulet bun cu cirese, pregatim si gem de cirese! :X

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi.

Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala, din cand in cand.

Se scoate oala de la frigider, se adauga zeama de lamaie, se amesteca, apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba. Se da apoi focul mic si se lasa sa fiarba incet. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de oala si se spumeaza de cate ori este nevoie.

Daca este prea mult sirop, se mai ia din el si se poate folosi pentru sucuri.

Se lasa la fiert in jur de 2-2.5 ore, dar se face testul picaturii. Se ia din gem 2-3 lg si se pune pe o farfurie. Se lasa la racit si daca se intareste usor, nu curge, este gata, daca nu, se mai lasa sa fiarba.

Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldura acoperite cu paturi pana se racesc de tot. Se eticheteaza si se asaza in camara.

Este minunata pe o felie de paine cu unt si o cana cu lapte alaturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi. Pentru mine si 1,5 kg zahar e cam mult! Asa a iesit de data asta! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura - mure